Bortov Racing Team

Bortov Racing Team este o echipa de talie internationala, cu sediul in Bacau, Romania. Echipa a fost creata de Dmitri si Vladimir Bortov in anul 2012 in urma succesului pe care l-au obtinut in anul 2011, an in care au condus SinedMotorSport, cucerind cea mai inalta treapta a podiumului in WSK (World Series Karting)

Din momentul infiintarii si pana in prezent, echipa a crescut si a obtinut numeroase victorii atat pe plan national cat si international.

De cand activam, am oferit acelasi nivel de atentie si meticulozitate fiecarui pilot in parte pe care l-am avut in echipa.

Echipa Bortov Racing Team a fost remarcata la cel mai inalt nivel al kartingului, fiind singura echipa de karting din Sud-Estul Europei contactata de catre uzina de talie internationala LenzoKart, cu care a dezvoltat cateva modele de rame, care au adus rezultate spectaculoase intr-un timp scurt in campionatul din Italia, Germania cat si in Campionatul Mondial.

Echipa noastra

Echipa tehnica lucreaza cu profesionalism, ca la orice etapa din cadrul Campionatelor, cat si la inceputul oricarei curse, kartul sa fie in perfecta stare de functionare.

Bortov Vladimir- Manager si Instructor Tehnic

Se ocupa cu instructajul ce tine de partea mecanica a kartului

A inceput cariera in anul 1989 ca Manager al Clubului de Karting devenind repede unul dintre cei mai apreciati manageri de astfel de cluburi, datorita atentiei la detalii si modului profesionist de abordare a fiecarei curse in parte. Intre anii 2005-2006 a fost managerul echipei de formula Renault 1600 si 2000.

De-a lungul carierei, a format campioni de valoare, de talie nationala si internationala.

In 2015 a elaborat impreuna cu uzina LenzoKart doua modele de sasiu care s-au bucurat de un real succes la campionatul mondial din acel an, concurand cu brand-uri consacrate ca TonyKart, CRG, Zanardi si Energy, ajungand in primele pozitii a clasamentului.

Bortov Dmitri – Inginer de Cursa

Se ocupa cu instructajul teoretic si practic privind pilotarea Kartului atat pentru incepatori cat si pentru avansati, instruirea acestora privind regulile de siguranta pe pista de karting.

Dmitri a inceput cariera in anul 1993 cu tatal sau Vladimir. A devenit repede unul dintre cei care se aflau la conducerea plutonului, devenind de 5 ori Campion al Romaniei  si o data al Ucrainei. Dmitri fost unul dintre putinii romani care au fost alesi sa se alature in 2003 faimoasei scoli de pilotaj, La Filière FFSA  din renumitul oras frantuzesc Le Mans, unde a pilotat Formula Campus Renault Elf alaturi de fiul legendarului pilot de Formula 1 Alain Prost. Dar, din nefericire, drumul lui de pilot de monopost s-a terminat din cauza fondurilor care i-au limitat asccensiunea  catre succes.  Asta nu l-a impiedicat sa continue calea catre succes si sa devina inginer de cursa. Dupa cativa ani a inceput sa prepare motoare cu tatal sau Vladimir, care de altfel are o vasta experienta in acest domeniu si se bucura de succes.

Prodan Roberto

Prodan Roberto

Mecanic
Sprijina activitatea sportivilor prin mentinerea in buna stare tehnica a kartului cu care pilotul participa la concurs
Damoc Valentin

Damoc Valentin

Mecanic
Se ocupa  de buna functionare a karturilor in cel mai mic detaliu si are grija ca acestea sa fie intr-o perfecta stare de functionare pentru competitii cat si inainte de orice intrare in pista
Bejan Andrei

Bejan Andrei

Mecanic
Responsabil si foarte atent la detalii, reuseste sa aduca karturile in cel mai bun stadiu de functionare