Kartingul bacauan continua sa-si completeze salba de medalii obtinute de-a lungul timpului. Etapa a IV-a a Campionatului National de Karting desfasurata la inceputul lunii septembrie pe circuitul Skat Kart din Targul Secuiesc a adus sportivilor de la ACS RBT Bacau nu mai putin de 4 medalii si alte doua clasari in imediata vecinatate a podiumului. Astfel, clasa mini si clasa junior au fost dominate categoric de micii kartisti bacauani. David Dragan si Luca Savu au ocupat, in ordine, primele doua pozitii la “mini”, in timp ce Mariyan Bondikov si Alexandr Mihailov au sosit pe locul I, respectiv II la clasa junior. Luca Tudurachi si Faik Faik au sosit pe locul IV in cursele de la clasa “promo BB” si “KZ2”.

La concursul de la Tg. Secuiesc lotul deplasat de antrenorii Dmitri Bortov si Vladimir Bortov i-a mai cuprins pe Tudor Tudurachi si Alexandru Politov, in timp ce de buna functionare a karturilor s-au ocupat, ca de obicei, mecanicii Valentin Damoc, Roberto Prodan, Daniel Zeca si Daniel Anghel.

“A fost, asa cum ne asteptam, o etapa extrem de puternica, ceea ce a facut ca medaliile obtinute sa fie cu atat mai importante. Baietii ne-au impresionat, insa, cu ambitia si puterea lor de lupta”, a declarat antrenorul Dmitri Bortov.

Urmatoarea etapa a campionatului national de karting se va desfasura in perioada 29-30 septembrie pe circuitul Speed Park din Bacau.

Parteneriat cu Consiliul Judetean

La succesul micilor kartisti bacauani a pus umarul si Consiliul Judetean, institutie cu care ACS BRT Bacau a semnat un proiect de finantare pentru perioada 1 august – 15 noiembrie. Intitulat “Sustinerea pregatirii intercompetitionale a echipei cereprezinta judetul Bacau in competitiile nationale”, acesta are drept scop, in primul rand, “asigurarea unei sigurante maxime pentru sportivi, dar si cresterea prestigiului si dezvoltareaimaginii judetului Bacau, atat pe plan national, dar siinternational si, nu in ultimul rand, dezvoltarea capacitatii de relationare dintre copii romani si cei din Republica Moldova, dat fiind faptul ca unul din componentii echipei este cetatean al Republicii Moldova”, dupa cum a explicat antrenorul Dmitri Bortov.